beta-1,3/1,6-glukan

Beta glucan je složený cukr (polysacharid). Jeho jediným stavebním prvkem je glukóza (jednoduchý cukr), přičemž glukózové jednotky jsou vázány do dlouhých retězců.  Beta glucan v Hlívě ustřičné  představuje jeden z konštrukčních prvků této houby. Hlíva pro svůj život a růst využíva látky nacházejicí sa ve dřevě nebo ve slamě, na kterých roste. Tyto látky jsou opět  polysacharidy, jako např. celulóza nebo hemicelulóza. Hlíva je promění na jiné polysacharidy - alfa a beta glucany, chitín a jiné.

Glukany jsou polysacharidy
s dlouhým řetězcem, kterých jediným komponentem je glukóza. Tá je v řetězci vázaná vazbami na uhlících v pozicích 1 a 3. Menší postranní řetězce se větví z hlavního řetězce polysacharidu na uhlících v pozicích 1 a 6. Z tohoto důvodu se v nekterých literárních zdrojích uvádí beta glukan jako beta-1,3/1,6-glukan. A je to právě tato forma 1,3/1,6, která vykazuje nejlepší imunostimulační vlastnosti.


První definitivní studie protirakovinových složek se objevily koncem 60-tých let. Vícero autorů dokázalo, že extrakty s různých druhů hub vykazují výrazné protirakovinové účinky. Metoda extrakce byla proti dnešnímu postupu hodně jednoduchá, přesto bylo možné izolovat vícero polysacharidů. Technologicky pokročilý a patentovaný postup extrakce umožňuje dosahovat vyjímečnou čistotu izolovaného beta glukanu, a díky tomu i vysokou aktivitu. Čistota našeho fungálního beta glukanu dosahuje 93% (±2%).


Díky mikronizaci našeho beta glukanu na 5µm (mikrometrů) dosahujeme ješte vyšší efektivitu a bioaktivitu, a tím i účinku na organizmus. Přes klky tenkého střeva jsou schopny přejít jen částice o velikosti do 60 mikrometrů, proto je nezbytné dosáhnout, aby částice beta glukanu byly této nebo ještě menší velikosti. Mikronizace je rozemletí látky na částice o velikosti 5 mikrometrů. Tím je zabezpečen optimální transfer z trávící soustavy přes lymfatický systém do krve, a tím i zvýšení imunitní odpovědi.

 






Stránka "BETA GLUKAN" (a její podstránky) je určena jen pro odborné publikum - lékařům a lékárníkům a pod. Jestli jste lékař, lékárník nebo osoba podobného zaměření, klikněte na "Pokračovat". V opačném případe klikněte na "Zpět".

Pokračovat               Zpět



Certifikáty